Videospeler inladen...

Donald Trump start campagne voor presidentsverkiezingen van 2024, "bozer dan ooit"

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft zijn campagne afgetrapt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. In New Hampshire en South Carolina stelde hij zijn campagneteams voor die staten voor. 

Trump zei bozer en meer toegewijd dan ooit te zijn. Hij beweerde ook opnieuw, zonder bewijs, de presidentsverkiezingen van 2020 gewonnen te hebben en benadrukte dat onder zijn leiding er nooit een Russische inval in Oekraïne geweest zou zijn.

New Hampshire en South Carolina behoren tot de staten die vroeg met de Republikeinse voorverkiezingen beginnen. Trump had zijn kandidatuur al in november bekendgemaakt. 

Tot dusver zijn nog geen Republikeinse tegenkandidaten opgestaan. Toch zou een aantal Republikeinen ambities daartoe hebben, onder wie de gouverneur van Florida Ron DeSantis, Trumps voormalige vicepresident Mike Pence en zijn voormalige minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.

Volgens peilingen zou DeSantis de belangrijkste concurrent van Trump kunnen worden bij de voorverkiezingen. 

BEKIJK - In zijn toespraak verwijst de vorige Amerikaanse president naar de verloren verkiezingen in 2020:

Videospeler inladen...

Meest gelezen