Copyright Maskot.

Jobstudenten verliezen Groeipakket niet langer na een arbeidsongeval

Jobstudenten die een arbeidsongeval krijgen en daarvoor nadien een vergoeding krijgen, zullen hun Groeipakket niet langer meer verliezen. Dat staat in De Zondag en is ons bevestigd. Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) draait die, volgens haar "onrechtvaardige", regel terug, met terugwerkende kracht tot 2019. 

Jobstudenten en student-werknemers worden in Vlaanderen vanaf de eerste dag van tewerkstelling beschermd tegen arbeidsongevallen en beroepsziekten. Alleen: zodra je die uitkering kreeg, speelde je tot dusver voor die maanden je Groeipakket - de vroegere kinderbijslag - kwijt, omdat er een zogenoemd "cumulverbod" bestaat. In 2021 was dat het geval voor 2.789 jongeren tussen de 18 en 25 jaar. 

De meeste jongeren kregen die uitkering tijdens 1 of 2 maanden en soms zelfs maar enkele dagen in een maand. En toch werd hun Groeipakket geschorst. Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) vindt dat onlogisch. "Wie zijn job kan blijven doen, behoudt het Groeipakket en wie de pech heeft om een arbeidsongeval te hebben, verliest het. Dat is uiteraard niet rechtvaardig."

Ze schrapt de regel nu en zelfs met terugwerkende kracht tot 1 januari 2019. "Zo zetten we die onrechtvaardige situatie ook recht voor wie al geschorst werd."

Meest gelezen