Ingrid Depraetere

Nieuw prinsenpaar van Carnaval Halle zijn juf Evy en meester Steve: "Gevoel is overweldigend"

Halle heeft een nieuwe prins en prinses carnaval, het zijn Steve April en Evy Caerels. In het echte leven staan ze allebei voor de klas. Voor het koppel is het een droom die uitkomt. 

De strijd om de titel van prins en prinses carnaval begon zaterdagmiddag om 14 uur. Drie koppels namen het tegen elkaar op in een strijd die uiteindelijk 13 uur duurde. Op het programma stonden allerlei opdrachten. Zo moesten de kandidaten een café inrichten als dartslokaal. Evy en Steve namen hier meteen de leiding door niemand minder dan dartskampioen Kim Huybrecht naar café ’t Oud Kasteel in Essenbeek te lokken. Dat zorgde meteen voor de nodige ambiance en heel wat supporters. 

Daarna volgden nog andere opdrachten, zoals oude carnavalskalenders verzamelen, een show in elkaar steken, een dansproef op skilaarzen… “De verkiezing zelf was heel erg leuk, er was heel veel ambiance. We hebben ons enorm geamuseerd en elkaar ook als koppel op een andere manier leren kennen. Hoe we bijvoorbeeld in stresssituaties reageren. Het was een unieke ervaring.”, zeggen Steve en Evy. 

Droom die uitkomt

In het echte leven zijn Steve en Evy een koppel en staan ze beiden voor de klas. Juf Evy en meester Steve waren dan ook dolgelukkig toen ze uitgeroepen werden tot prins en prinses carnaval. “We zijn overdonderd door de emoties. Maar we gingen ervoor en het kon niet beter eindigen. Het gevoel is echt overweldigend. Dit resultaat was onze grote droom.”  

Op 18, 19 en 20 maart is het drie dagen Carnaval Halle. Dan wordt het prinsenpaar op verschillende plaatsen verwacht. “We zullen eens moeten bekijken waar we overal naartoe moeten gaan. Dat is drie dagen alles geven en ons amuseren. Het zal een weekend zijn dat we nooit meer zullen vergeten”, zeggen Steve en Evy.   

Ingrid Depraetere

Meest gelezen