AFP or licensors

Ook voor tweede ronde parlementsverkiezingen lage opkomst in Tunesië

Ook de tweede ronde van de parlementsverkiezingen in Tunesië heeft, zoals verwacht, amper volk naar de stembus kunnen lokken. Volgens voorlopige cijfers bedroeg de opkomst 11,3 procent. Bij de eerste ronde stond de voorlopige opkomst op 8,8 procent, uiteindelijk werd dat 11,22 procent.

De meeste van de 262 kandidaten (voor 131 van de 161 zetels in het parlement) waren onbekenden.

De parlementsverkiezingen werden geboycot door de oppositie. Volgens de tegenstanders van president Kais Saied, die het vorige parlement liet bevriezen op 25 juli 2021, wordt het nieuwe parlement er een zonder werkelijke macht. Saied installeert een systeem waarbij hij alle macht naar zich toe trekt. 

Tunesië kampt niet alleen met een politieke crisis, ook economisch gaat het niet goed. De bevolking verliest koopkracht door de hoge inflatie, en er zijn af en toe tekorten van basisproducten zoals melk, olie en bloem.

Meest gelezen