Mieke Versyp en Sabien Clement krijgen de René Goscinny Prijs in Angoulême.
AFP or licensors

Sabien Clement en Mieke Versyp krijgen René Goscinny Prijs overhandigd op Stripfestival van Angoulême

Illustrator Sabien Clement en auteur Mieke Versyp hebben op het stripfestival in de Franse stad Angoulême de René Goscinny Prijs voor beste jonge scenarioschrijvers in ontvangst genomen voor de Franstalige versie van hun boek "Vel". Het festival van Angoulême is het belangrijkste stripfestival van Europa. 

Het album "Vel" zat ook in de officiële selectie van het festival. Het boek kwam uit in 2021 en was meteen een succes. De Franstalige versie kwam afgelopen herfst uit. Het boek draait om een tekenares en een model die elkaars pad kruisen in een tekenatelier. Hun relatie draait om kwetsbaarheid en lichamelijkheid, om kijken en bekeken worden. 

De René Goscinny Prijs bestaat al sinds 1988 en is een hommage aan de Franse stripscenarist die overleed in 1977. Goscinny schreef onder meer scenario's voor Lucky Luke en Asterix. De prijs werd in het leven geroepen door zijn weduwe. De winnaars krijgen een beeldje en een geldbedrag van 2.500 euro. 

"Vel" is ook een van de drie winnaars van de Henry van de Velde Awards in de categorie Graphics. Die award krijgen Clement en Versyp op 7 februari in handen. 

Meest gelezen