47.319 bestuurders reden vorig jaar te snel op de werfzone aan viaduct van Boorsem

De politie heeft vorig jaar 47.319 bestuurders geflitst die te snel reden ter hoogte van wegwerkzaamheden aan het viaduct van Boorsem (Maasmechelen). De politie deed daar het hele jaar door zowel mobiele controles als trajectcontroles. Drie weken geleden is de tweede fase van de herstellingswerken aan het viaduct begonnen. Sindsdien zijn er al 335 bestuurders betrapt op te snel rijden. 

De renovatiewerken aan het viaduct van Boorsem gingen begin 2022 van start. De eerste brughelft is 3 weken geleden volledig hersteld en nu is de renovatie van de tweede brughelft begonnen. Die tweede fase zal nog zeker tot de zomer duren en kan verkeershinder veroorzaken. Om de veiligheid van de wegenwerkers en de automobilisten te verzekeren, is er in de werfzone een snelheidsbeperking ingevoerd.

Om die snelheidsbeperking te handhaven voert de wegenpolitie permanent controles uit. Dat kunnen zowel mobiele controles als trajectcontroles zijn. Dat die nodig zijn, bewijzen de cijfers. In 2022 werden 47.319 bestuurders betrapt op te snel rijden. Tijdens de eerste 10 dagen van dit jaar kwamen daar nog eens 212 bekeuringen bij toen er nog aan de eerste brughelft werd gewerkt. Sindsdien zijn de renovatiewerken aan de tweede brughelft begonnen en dat leverde meteen al 335 bekeuringen op.

Nodig voor de veiligheid

Volgens Gerry Peeters van de Limburgse wegenpolitie rijdt gemiddeld 1,6 tot 2,5 procent van de bestuurders te snel tijdens de mobiele controles. "Wat nog altijd te veel is, want overdreven snelheid zorgt voor onveiligheid voor de mensen die er werken en de mensen die er met de auto passeren." Nochtans heeft de politie de snelheidscontroles aangekondigd vooraleer de renovatiewerken begonnen en ook tijdens de werkzaamheden zelf. Wie de werfzone passeert is gewaarschuwd: ook de komende weken en maanden zullen er geregeld controles zijn. 

Meest gelezen