Batopin zoekt extra locatie voor cashpunt in Hasselt

Batopin is op zoek naar een extra locatie voor een cashpunt in Hasselt, tussen de grote en de kleine ring. Momenteel zijn er vier automaten in de binnenstad om geld af te halen. Burgemeester Steven Vandeput (N-VA) richtte zich onlangs nog tot Batopin met de vraag voor meer automaten.

“We zijn al enige tijd op zoek naar een locatie tussen de kleine en de grote ring”, zegt Marie Janart van Batopin. “We hebben al heel wat panden bestudeerd, maar tot nu toe nog niets gevonden.” De firma is al langer op zoek naar automaten, los van de vraag van Vandeput. “We stellen ons localisatieplan al eerder op. Hier waren we vorige zomer al enkele panden aan het bestuderen.”

Batopin zoekt al enige tijd naar een locatie, maar het is niet eenvoudig een geschikt gebouw te vinden. “Een pand voor geldautomaten moet aan een heel aantal technische zaken voldoen”, zegt Janart. “We kunnen onze automaten bijvoorbeeld niet dunner maken, dus we hebben een zekere oppervlakte nodig. En de staat van het pand moet ook voldoende zijn omdat het uiteraard geld is dat we ter plekke bewaren.”

Operationeel

De vier automaten in de binnenstad beroeren regelmatig de gemoederen. Al vallen de problemen wel mee, nuanceert Janart: “Technische problemen zijn natuurlijk nooit uitgesloten op locaties waar er zo veel gewerkt wordt. Maar in januari waren het grootste deel van de tijd drie van de vier of zelfs vier van de vier automaten operationeel.” Voor wie niet wil wachten op een nieuwe automaat in Hasselt, zit er een oplossing aan te komen. “We zijn ook locaties aan het bouwen in de omgeving van Hasselt”, besluit Janart.

Meest gelezen