Burgemeester Lier verbiedt 90 Beerschot-supporters om zaterdag naar Lier te komen

Burgemeester Rik Verwaest (N-VA) van Lier heeft 90 Beerschot-supporters een verbod gegeven om zaterdag naar Lier af te zakken. Dan speelt de club tegen Lierse Kempenzonen. Het gaat om supporters die ook een stadionverbod hebben. In 2018 kwam het tot incidenten tussen beide clubs.

Zaterdag zijn 90 Beerschot-supporters met een stadionverbod ook niet welkom op het grondgebied van Lier. In 2018 liep het bij de wedstrijd Beerschot-Lierse Kempenzonen flink uit de hand. Er is veel gevochten en met vuurwerk gegooid. De supporters van Beerschot met een stadionverbod mogen dus de wedstrijd van zaterdag tegen Lierse Kempenzonen niet bijwonen. Burgemeester Rik Verwaest heeft ze nu ook een verbod gegeven dat ze helemaal niet welkom zijn in zijn stad.

We viseren liever de bekende amokmakers dan alle bezoekers te straffen

Rik Verwaest, burgemeester (N-VA)

"Je kan twee dingen doen. Ofwel straf je collectief en laat je helemaal geen bezoekers toe. Maar dan ontneem je alle supporters de kans om de wedstrijd bij te wonen", zegt Verwaest. "Daarom viseren we liever de bekende amokmakers. Die mogen niet in een perimeter rond het stadion komen maar er is altijd een risico dat ze toch naar de binnenstad afzakken om daar voor of na de wedstrijd de confrontatie aan te gaan. Dat kan je voorkomen door hun verbod uit te breiden naar het grondgebied Lier. Dat heb ik dan ook gedaan. Als sommige supporters met een stadionverbod zaterdag om een goede reden in Lier moeten zijn, kunnen we daar afspraken over maken."

Er zal zaterdag ook worden gecontroleerd of er geen Beerschot-supporters met een stadionverbod naar Lier afzakken. "Ik heet alle Beerschot-supporters van goede wil van harte welkom zaterdag maar die 90 supporters moeten maar op de blaren zitten", aldus Verwaest.

Meest gelezen