Foto: Houthalen-Helchteren

Eduard en Angeline vieren 80e huwelijksverjaardag in Houthalen-Helchteren

Eduard Cuyvers en Angeline Haeseldonckx vierden in Houthalen-Helchteren hun eiken bruiloft. Dat is de 80e huwelijksverjaardag van het koppel. Het is de eerste keer dat een eiken bruiloft wordt gevierd in de gemeente.

Eduard Cuyvers en Angeline Haeseldonckx kregen complimenten van het gemeentebestuur en het koningshuis naar aanleiding van hun eiken bruiloft. Het is de eerste keer dat een echtpaar in Houthalen-Helchteren een 80ste huwelijksverjaardag mag vieren. "Wij zijn als familie heel gelukkig", zegt zoon Marc Cuyvers. "We zijn heel fier dat ze dit klaargespeeld hebben."

"We hebben gisteren een uitgebreid feest gehad met de kinderen en de kleinkinderen, een 30 à 35 personen", vertelt Marc. In die 80 jaar huwelijk is de familie Cuyvers dan ook stevig gegroeid. "We zijn met 4 zonen en schoondochters, 10 kleinkinderen, 20 achterkleinkinderen en 1 achterachterkleinkind.

"Het feest was heel fijn, de burgemeester is daar ook een woordje komen spreken. En ze hebben een cadeautje gekregen van de koning en de koningin, met een briefje erbij." Na 80 jaar is het echtpaar nog altijd gelukkig samen. "Als ik ze hier zo aan tafel zie zitten, zijn ze nog niet op elkaar uitgekeken."

BEKIJK - "Het was van moeten", maar 80 jaar later nog steeds samen:

Videospeler inladen...

Huwelijk in de oorlog

80 jaar geleden was het 1943. Eduard en Angeline trouwden dus midden in de Tweede Wereldoorlog. "Dat was anders dan nu, wat zuiniger en met de middelen die ze toen hadden", zegt de zoon. "Er waren toen nog geen trouwauto's, dus gingen ze met de fiets naar het gemeentehuis."

Voor de familie is het bovendien een echt feestjaar, want Eduard viert dit jaar eveneens zijn 100ste verjaardag. "In juni wordt hij 100 jaar, en dan gaan we uiteraard opnieuw een groot feest houden."

Meest gelezen