Klacht tegen kap van 148 bomen in Thomasboslaan in Maasmechelen: "Deskundige is ook bomenkapper"

In Maasmechelen heeft buurtbewoner Jan Van Reusel klacht ingediend tegen de kap van 148 winterlinden langs de Thomasboslaan. De bomen moeten verdwijnen omdat er werken gepland zijn en omdat de bomen groeiachterstand hebben. Maar volgens Van Reusel is er sprake van belangenvermenging omdat het bedrijf dat het advies voor de kap gegeven heeft, ook de bomen zal kappen en vervangen.

De 148 winterlinden langs de Thomasboslaan In Maasmechelen moeten verdwijnen omdat er wegenwerken gepland zijn. "Voor de aannemers is het natuurlijk veel makkelijker wanneer de bomen allemaal gekapt worden. Maar zeker met de klimaatopwarming moeten we wat zuiniger omspringen met onze bomen", vindt Jan Van Reusel.

Belangenvermenging

"Het bedrijf uit Sittard dat het kapadvies gaf is bovendien ook het bedrijf dat de bomen zou kappen en vervangen. En dat is belangenvermenging", zegt Van Reusel. "Bovendien hebben de winterlinden misschien groeiachterstand door wortelverdichting veroorzaakt door het zware verkeer, maar kunnen ze wel tegen een stootje." Op zijn minst een aantal bomen kan volgens Van Reusel gered worden. 

Eerdere klachten

Ruim twee jaar geleden diende Van Reusel ook al klacht in tegen de kap van bomen langs de Paul Lambertlaan in Eisden Tuinwijk. De provincie gaf hem uiteindelijk gelijk. 66 bomen mochten toen blijven staan. 

Meest gelezen