Opwijk.be

Man valt vrouw aan met mes in park in het centrum van Opwijk

Een vrouw is zondagavond aangevallen met een mes in het centrum van Opwijk. Ze was haar hond aan het uitlaten in het park van Hof ten Hemelrijk toen een man haar besprong en tweemaal met een mes stak. De vrouw is buiten levensgevaar, de dader is gevlucht. De politie gaat extra patrouilleren.

Een vrouw die met haar hond ging wandelen op zondagavond om 20u in het park van Hof ten Hemelrijk in Opwijk heeft messteken van een man gekregen. De man dook plots op en viel de vrouw aan. Volgens burgemeester Inez De Coninck (N-VA) is de vrouw buiten levensgevaar: “De vrouw is beginnen roepen en toen sloeg de man op de vlucht. De vrouw kreeg messteken en is gewond, maar niet in levensgevaar. Dit is echt ongezien in Opwijk, hopelijk wordt de dader snel gevat. Politie en parket onderzoeken de aanval.”

Extra patrouilles

Burgemeester De Coninck heeft de politie gevraagd om extra te patrouilleren in het park van Hof ten Hemelrijk. “De korpschef heeft me bevestigd dat er extra controles komen. Dit kan echt niet, het is een park in het centrum van onze gemeente waar heel veel mensen gaan wandelen. Het kan niet zijn dat mensen zich daar onveilig moeten voelen. Het verhaal gaat snel rond op sociale media en mensen maken zich ongerust. Daar moet snel een einde aan komen.”