Michiel uit Oostrozebeke is West-Vlaams UNO-kampioen

In Tielt streden 250 deelnemers voor de felbegeerde titel van West-Vlaams kampioen Uno 2023. De 28-jarige Michiel Vergote uit Oostrozebeke ging met de beker aan de haal. "Dat ik goed ben in Uno is veel gezegd; er komt vooral een grote portie geluk bij kijken", geeft Michiel toe.

Het West-Vlaams kampioenschap Uno 2023 werd zaterdag georganiseerd in de Europahal in Tielt. Niet minder dan 200 volwassen en 50 kinderen namen deel. Voor Michiel Vergote was het al zijn tweede deelname. "Enkele jaren geleden had ik met vrienden al meegedaan", zegt hij. "We hadden toen een heel leuke avond, dus toen we zagen dat er opnieuw zo’n kampioenschap was, hebben we niet getwijfeld om ons in te schrijven."

Na een spannende afvallingskoers zaten nog zes deelnemers aan de finaletafel. Michiel Vergote won het allerlaatste duel van Julz Malisse.  "Ik zag dat die jongen heel verdrietig was en ik had in eerste instantie vooral medelijden met hem. Ik heb hem niet laten winnen, want als ik een spel speel, dan wil ik winnen."

Van in de kindertijd

Uno is een bekend spel dat ook makkelijk door kinderen kan gespeeld worden. "Ik speel het ook al van in mijn kindertijd", zegt Michiel. "Nu durf ik met vrienden in het weekend op café wel eens een spelletje spelen. En na een gezellig etentje worden de kaarten ook wel eens bovengehaald."

Dat Michiel zo ver in de wedstrijd zou geraken, had hij niet verwacht. "Ik ben er met nul verwachtingen naartoe geweest. Ik wou alleen een leuke avond met vrienden, maar dat is toch iets rooskleuriger uitgedraaid."  Hij heeft een beker gekregen en een aantal waardebonnen voor horecazaken in Tielt. Hij blijft met zijn vrienden Uno spelen, maar heeft geen andere doelen meer. "Alhoewel, na afgelopen weekend sluit ik niets meer uit!"

Meest gelezen