Ook in Zemst kiest CD&V voor andere naam en verbreding: "Iedereen Zemst"

In Zemst is een nieuwe politieke beweging bekendgemaakt: CD&V wordt “Iedereen Zemst”. Met de nieuwe partij wil oud-burgemeester Bart Coopman (CD&V) mensen aantrekken zonder een politieke achtergrond of partijkaart.

Onder leiding van oud-burgemeester Bart Coopman komt er in de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 een nieuwe partij op: “Iedereen Zemst”. “Mensen vragen mij nog dagelijks of ik terug opkom, dus bij deze. " Met het initiatief vanuit CD&V-hoek wil Coopman de politiek voor iedereen toegankelijk maken: “We willen mensen die liever politiek lokaal werken, in de Dorpsstraat, in plaats van in de Wetstraat, betrekken." 

Op dit moment telt de nieuwe beweging al zo'n honderdtal leden, zowel met als zonder politieke achtergrond. "We roepen iedereen op om mee te doen. En we zijn bereid om samen met andere partijen in coalitie te gaan om het nieuwe gemeentebestuur te vormen na de verkiezingen van 2024."

Eerder raakte al bekend dat CD&V in Kortenberg, Kortenaken en Rotselaar lokaal een nieuwe naam kiest en zich openstelt voor mensen zonder CD&V partijkaart.