Renilde Rommens

Personeel tapijtproducent Ideal in Wielsbeke staakt voor derde dag

In Wielsbeke staakt het personeel van tapijtproducent Ideal al voor de derde dag. Moederbedrijf Beaulieu wil Ideal sluiten. De 174 personeelsleden hebben het werk neergelegd omdat ze een afspraak willen met de directie, om het over het sociaal plan te hebben. 

De 174 personeelsleden van tapijtproducent Ideal in Wielsbeke staan op het punt om hun job kwijt te geraken. In november besliste moederbedrijf Beaulieu om de Idealvestiging te sluiten. Het personeel is altijd blijven doorwerken in afwachting van een sociaal plan, maar volgens het personeel verlopen de sociale onderhandelingen heel moeizaam.

De medewerkers legden donderdag het werk neer. Vandaag staken ze al voor de derde dag. "De mensen zijn ontgoocheld dat het zolang duurt om een sociaal plan te maken. Ze hebben het gevoel dat er niet geluisterd wordt en ze voelen zich niet gewaardeerd voor het werk dat ze vele jaren in het bedrijf hebben gedaan", zegt Renilde Rommens van de vakbond ACV.

Afspraak met directie

Het personeel is vooral boos omdat het ondanks het slechte nieuws van de sluiting altijd trouw is gebleven aan het bedrijf. Op donderdag 2 februari is een afspraak met de directie gepland, maar volgens de medewerkers van Ideal is dat te laat. 

"De afgelopen drie dagen hebben wij nog niemand van de directie gezien of gesproken. Zolang dat niet gebeurt blijven wij staken", zegt Rommens. Het personeel is van plan om ook morgen en woensdag nog te staken. 

Meest gelezen