Twee minderjarigen in Merksem verdacht van phishing via tweedehandswebsites

De politie heeft in Merksem twee minderjarigen opgepakt omdat ze verdacht worden van phishing via tweedehandswebsites. Slachtoffers die een bod hadden gedaan, kregen een link waardoor de verdachten toegang kregen tot hun bankgegevens en zo geld overschreven. 

Aan het park van Merksem controleerde de politie drie jongeren omdat ze zich verdacht gedroegen. Het gaat om een meerderjarige van 20 jaar en twee minderjarigen van 16 en 17 jaar. Eén van hen probeerde nog weg te lopen en gooide 680 euro cash weg. 

De gsm's van het drietal werden gecontroleerd. Daarin vond de politie bij de twee minderjarigen aanwijzingen dat ze met phishing bezig waren. Slachtoffers die een bod hadden gedaan op tweedehandswebsites, kregen een link waardoor de verdachten toegang kregen tot hun bankgegevens en zo geld konden overschrijven. Voorlopig is er één feit aan het licht gekomen. Het slachtoffer is een man uit Gent. 

De meerderjarige komt voorlopig niet in aanmerking voor phishing, maar hij stond onder elektronisch toezicht en heeft de voorwaarden geschonden. De politie onderzoekt of er nog meer feiten gelinkt kunnen worden aan het minderjarige duo.

Meest gelezen