Chris Thienpondt

Oude site AZ Alma in Eeklo wordt verkocht: "Plaats voor 200 woningen en een park"

De oude site van het AZ Alma in Eeklo wordt na zes jaar verkocht. Op de site moet een woonwijk van 200 woningen komen. Het stadsbestuur laat er dit jaar nog een park aanleggen. "Het is een erg ambitieus project in het centrum van Eeklo, dat voor een enorme uitstraling zal zorgen", zegt schepen Danny Plaetinck.

Zes jaar geleden vond het AZ Alma ziekenhuis een nieuwe stek langs de Ringlaan in Eeklo. Sindsdien ligt de oude site langs de Moeie er verlaten bij. Dit jaar komt er dan toch schot in de zaak. "Na zes jaar stilstand hebben we een procedure opgestart om de hele site te verkopen", legt schepen van Omgeving Danny Plaetinck (N-VA) uit. 

6.500 m²

De bedoeling is om op de gronden, zo'n 6.500 vierkante meter, een nieuwe woonwijk met 200 woningen te creëren. "Daar zal ruimte zijn voor sociale woningen, betaalbare woningen en gezinswoningen. Er zullen ook voldoende voorzieningen aanwezig zijn."

Oeverpark met veel groen en water

Daarnaast zal er ook veel groen zijn. "In eigen beheer gaan wij als stadsbestuur dit jaar al het Oeverpark aanleggen, een langgerekte cluster waar veel groen en water aanwezig zal zijn. De hele woonsite wordt daar dan rond gecreëerd."

"Ambitieus project dat voor enorme uitstraling zorgt"

Het oude ziekenhuisgebouw wordt mogelijk gespaard en kan gebruikt worden voor cohousing. Het leegstaande gebouw van De Meerling wordt apart verkocht. Dat de verkoop zo lang geduurd heeft, komt omdat er lang twijfel was om de site in aparte stukken of in één geheel te verkopen. 

Schepen Plaetinck is blij dat er eindelijk een visie is. "Het is een erg ambitieus project in het centrum van Eeklo, dat voor een enorme uitstraling zal zorgen. In één klap kunnen we zo heel wat doelstellingen verwezenlijken."

Meest gelezen