Zwembad LAGO Brugge

4 LAGO-zwembaden krijgen ecolabel Green Key: "Betalen kan vanaf nu met ecocheques"

De LAGO-zwembaden van Gent, Sint-Truiden, Brugge en Zwevegem hebben een Green Key ecolabel gekregen. Dat komt omdat ze verschillende maatregelen hebben genomen om hun ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Dankzij het label kan je bij de zwembaden betalen met ecocheques. 

Het Green Key Label wordt eenmaal per jaar uitgereikt door GoodPlanet Belgium en gaat naar organisaties die duurzaamheid in de toeristische sector voorop stellen. "Daarbij is het belangrijk dat je als bedrijf duurzame stappen zet zonder dat klanten moeten inboeten op comfort en betaalbaarheid. We proberen onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden", zegt CEO Diether Thielemans van LAGO.

Vorig jaar kon LAGO Kortrijk Weide het label al binnenhalen. Dit jaar volgen de LAGO-zwembaden in Gent, Sint-Truiden, Brugge en Zwevegem. "We hebben veel geïnvesteerd in zonnepanelen op het dak en we proberen zwembad- en regenwater maximaal te recupereren", vertelt Thielemans. 

Duurzame maatregelen

"Zo wordt het regenwater gebruikt om te poetsen en gebruiken we waterbesparende douchekoppen. Daarnaast gebruiken we regionale producten in onze horeca en proberen we het warme water te recupereren", vult Thielemans aan. In totaal liggen er 3.335 zonnepanelen op de vier zwembaden. 

Ecocheques

De LAGO zwembaden zijn de enige publieke zwembaden in ons land die het label hebben ontvangen. "Dankzij het label kunnen klanten niet alleen op de traditionele manieren betalen, maar ook met ecocheques. Dat komt omdat een namiddag zwemmen in LAGO wordt gezien als een duurzame vrijetijdsbesteding", vertelt Thielemans.

LAGO wil ook voor de andere vestigingen in ons land zo’n label binnenhalen. Daarom willen ze blijven inzetten op duurzaamheid. "Neem nu ons pioniersproject voor het zwemparadijs in Bredene, dat in 2024 volledig gasloos zal draaien en CO2-uitstoot zo veel mogelijk zal doen afnemen", aldus Thielemans.

Meest gelezen