Google Streetview

Bewoner die brand wil stichten in appartementsgebouw in Antwerpen, op heterdaad betrapt en opgepakt

In Antwerpen is een bewoner van een appartementsgebouw op heterdaad betrapt door een andere bewoner toen hij brand wilde stichten. De politie pakte hem op. Sinds eind december waren er al verschillende brandjes in het gebouw. Daar werd eerder ook al een andere bewoonster voor opgepakt. Verder onderzoek zal nu moeten uitwijzen wie verantwoordelijk is voor alle branden.

Sinds eind december kreeg de politie al 4 meldingen over brandstichtingen in een appartementsgebouw aan de Geuzenstraat en de Volkstraat in Antwerpen. Het ging telkens om kleine brandjes in de gangen en de hal. 

Gisterenavond betrapte een bewoner een andere bewoner op heterdaad toen die brand wilde stichten. "Hij probeerde wat afval in de gang in brand te steken, maar dat mislukte", zegt Willem Migom van de lokale politie Antwerpen. "De man verwondde vooral zichzelf aan de handen. Hij is wat later in zijn appartement door de politie gearresteerd. Er zal nu onderzocht worden of hij ook andere brandjes stichtte."

Eerder andere bewoner opgepakt

Eerder was voor de brandjes al een vrouw opgepakt die in het gebouw woont. "Zij heeft afgelopen weekend een psychologisch onderzoek ondergaan om na te gaan of ze gecolloqueerd moest worden. Dat bleek niet nodig. De vrouw zou nu al even niet meer in het gebouw verblijven, maar sindsdien zijn er nog 2 feiten gemeld, waaronder dat van gisterenavond."

De man die gisteren opgepakt werd, zal vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Het appartementsgebouw is eigendom van sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven. Er zijn in totaal 14 appartementen en studio's.

Meest gelezen