Queen B is back in Belgium: Beyoncé komt op 14 mei naar Koning Boudewijnstadion

Beyoncé geeft op 14 mei 2023 een concert in het Koning Boudewijnstadion in Brussel als onderdeel van haar Europese tournee. Dat heeft haar platenmaatschappij bekendgemaakt. Het is van 2016 geleden dat Queen B nog in ons land te zien was. 

Afgelopen zomer bracht Beyoncé haar zevende plaat uit: "Renaissance", de langverwachte opvolger van "Lemonade" uit 2016. Met die plaat waarin Queen B het overspel van haar man Jay-Z van zich afzong, trok ze uitgebreid op tournee. In de zomer van 2016 speelde ze toen ook een uitverkochte show in het Koning Boudewijnstadion, met alles erop en eraan.

Daarna bleef het enkele jaren stil rond de Amerikaanse popdiva. Pas begin dit jaar stond Beyoncé na jaren weer op het podium, als verrassingsact bij de opening van een luxehotel in Dubai. Later dit jaar gaat ze op een wereldtournee met nieuwe muziek, waaronder haar dansbare comebacksingle "Break my soul". Belgische fans die de Amerikaanse superster live aan het werk willen zien, moeten zondag 14 mei naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Voorlopig is er één Belgische concertdatum aangekondigd. De ticketverkoop start volgende week vrijdag. 

Beyoncé is de derde grote naam die in 2023 in het Koning Boudewijnstadion staat. De Canadese popster The Weeknd speelt er twee shows in juli. De Duitse metalband Rammstein vult het Koning Boudewijnstadion drie keer in augustus.

Meest gelezen