Koen Theuns

Eerste publieke laadpaal in Brugge gezet op vraag van inwoner: "Handig zo op 250 meter van mijn deur"

In Brugge is een eerste publieke laadpaal gezet op vraag van een inwoner. Wie een elektrische auto heeft, maar geen plaats om een eigen laadpaal te zetten, kan een paal aanvragen bij de overheid. Die wordt dan in een straal van 250 meter van je deur geplaatst.

Het is niet de eerste laadpaal in Brugge, maar wel de eerste publieke op vraag van een inwoner. Op centrale plaatsen in Brugge staan al langer laadpalen van de stad, maar die zijn vaak bezet of te ver. Om dat probleem op te lossen, kan iedereen die dat wil, sinds kort een publieke laadpaal aanvragen in een straal van 250 meter rond zijn deur. 

Inwoner Jasper Vercnocke is blij met zijn laadpaal. "Ik heb geen garage of oprit, dus ik kon zelf geen laadpaal installeren. Anders moest ik helemaal naar het sportcomplex gaan om mijn auto op te laden, nu kan het op 250 meter stappen. Dat is veel gemakkelijker."

Hoe aanvragen?

Sinds september vorig jaar kan je zo'n laadpaal aanvragen bij de Vlaamse overheid. Niet alleen in Brugge, ook elders. In Brugge zijn er ondertussen al 35 aanvragen binnengekomen. "De stadsdiensten onderzoeken dan hoe ver de eerstvolgende laadpaal staat en bekijkt waar die publieke geplaatst kan worden", verklaart schepen Minou Esquenet (CD&V).

Zelf een laadpaal aanvragen? Meer informatie vind je op de site van de stad Brugge.

Meest gelezen