Hannelore Smitz

Fiets MS-patiënte Karen gestolen in Kessel-Lo

MS-patiënte Karen (46) uit Kessel-Lo zit in zak en as nadat inbrekers aan de haal gingen met haar fiets. De driewieler was speciaal op maat gemaakt voor haar noden, en is erg duur. De fiets is thuis in de garage gestolen in Kessel-Lo. De inbrekers namen ook haar wandelstok mee.

Karen heeft de fiets helemaal op maat laten maken. “Ik heb Multiple Sclerose, mijn rechterkant is volledig uitgevallen. De versnellingen en de bel staan aan de linkerkant, zodat ik hem gemakkelijk kan bedienen met één hand. Aan mijn rechterpedaal is ook een stuk toegevoegd zodat mijn voet er niet kan uitglijden.”

Verdwenen zonder inbraaksporen

Karen was dan ook erg gefrustreerd toen ze dinsdagochtend zag dat haar speciale fiets gestolen was. “Ik ga normaal altijd met de fiets naar het werk. Toen ik in de garage kwam, bleek de driewieler verdwenen. Enorm vervelend”. Ook de wandelstok van Karen werd gestolen. In de garage waren geen sporen van een inbraak. De daders zijn dan ook spoorloos. 

Herkenbaar

“Ik denk wel dat de fiets snel herkend zal worden.” zegt Karen. “Ik heb in heel Leuven nog nooit iemand anders met zo’n fiets gezien. Ik hoop dus dat hij ergens opduikt in Leuven mensen me dat dan laten weten. Want voor mij is de fiets echt belangrijk.”

Meest gelezen