stad Genk

Genk wil meer sfeer en veiligheid in het centrum met uniforme straatverlichting

De stad Genk laat een nieuw lichtplan ontwerpen voor het centrum van de stad, vanaf de Molenvijver tot aan het Evenementenplein. De werken aan de nieuwe straatverlichting zouden in het najaar moeten starten om samen te vallen met de heraanleg van de Grote Markt. Genk bestelt nu een studie om uit te maken hoe de verlichting er precies moet uitzien.

Genk wil in het najaar van start gaan met de vergroening van het centrum, tegelijk wil het de straatverlichting vernieuwen. “In het verleden hebben we de verlichtingspunten in verschillende zones aangepast afhankelijk van de plaats”, vertelt schepen Karel Kriekemans (CD&V). “We hebben gemerkt dat daar geen uniformiteit in zit, dat willen we nu anders. We willen er een geheel van maken, van het Molenvijverpark, langs de monumenten tot aan het Evenementenplein.”

In de groene zone wordt de straatverlichting aangepast
foto: stad Genk

Het stadsbestuur van Genk heeft in C-Mine gemerkt dat een juist lichtplan belangrijk kan zijn. Karel Kriekemans: “Daar hebben we een lichtplan dat voor meer sfeer, gezelligheid en veiligheid zorgt. Als je daar rondwandelt, dan voel je dat er een extra dynamiek ontstaat omdat het lichtplan goed ontwikkeld is en de site doet heropleven. Dat zijn zaken die we ook kunnen toepassen in het centrum van Genk.”

Meest gelezen