Gustaph treedt aan in tweede halve finale van Eurovisiesongfestival

De Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival in Liverpool, Gustaph met "Because of you", moet op 11 mei proberen een plaats te versieren voor de finale. Tijdens de loting in Liverpool werd België in de tweede halve finale ingedeeld.

België komt in de eerste helft van de tweede halve finale aan bod, samen met Armenië, Cyprus, Denemarken, Estland, Griekenland, IJsland en Roemenië. Nadien betreden nog acht landen het podium: Albanië, Australië, Georgië, Litouwen, Oostenrijk, Polen, San Marino en Slovenië. De exacte volgorde van de acts tijdens elke helft moet nog worden bepaald. 

BEKIJK - De performance van Gustaph eerder deze maand in Paleis 12 in Brussel:

Videospeler inladen...

De eerste halve finale vindt plaats op 9 mei. Daar nemen vijftien landen aan deel, waaronder Ierland, Israël, Nederland, Noorwegen en Zweden. 

Uit elke halve finale gaan er tien landen door naar de finale. Die vindt plaats op 13 mei. Daarin treden ook Oekraïne aan, de winnaar van vorig jaar, en Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, lid van de zogenoemde "big five".

Normaal gezien zou de 67e editie van het Eurovisiesongfestival plaatsvinden in Oekraïne, de winnaar van de vorige editie, maar vanwege de oorlog moest er op zoek worden gegaan naar een ander gastland. 

Gustaph werd op 14 januari gekozen als de Belgische inzending. De 42-jarige Stef Caers wist de vakjury en het publiek te overtuigen met zijn song "Because of you" tijdens een liveshow in Paleis 12 in Brussel. Gustaph maakte al twee keer deel uit van het Eurovisiesongfestival, beide keren als achtergrondzanger. In 2018 deed hij de backing vocals van zangeres Sennek, in 2021 deed hij hetzelfde voor Hooverphonic.

Meest gelezen