Foto: Keymusic

1.500 instrumenten van failliete muziekketen Keymusic worden online geveild

Bij veilinghuis Hammertime uit Stabroek start een grote onlineveiling van muziekinstrumenten. Dat komt omdat muziekketen Keymusic, met vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Temse, vorig jaar failliet ging.

Vanaf vandaag worden onder meer piano's, gitaren en drumstellen van de failliete muziekwinkel Keymusic online geveild. Dat gebeurt door veilinghuis Hammertime uit Stabroek. 

Keymusic had vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Temse, maar die gingen eind september vorig jaar failliet. Voorheen had de muziekketen ook nog vestigingen in onder meer Hasselt, Roeselare en Sint-Niklaas, maar die sloten eerder al. 

Op de website van veilinghuis Hammertime worden nu een 1.500-tal instrumenten en dj-materiaal geveild vanuit de vestigingen van Brussel, Gent en Temse. De inboedel van de Antwerpse winkel is voorlopig nog in beslag genomen. 

“Het systeem is zo ingesteld dat alles start op 10 procent van de verkoopprijs”, zegt Steven Teughels, veilingmeester bij Hammertime. “Als er een aantal biedingen komen en het is een gegeerd item, dan schat ik nog steeds dat het weggaat aan de helft van de werkelijke verkoopprijs.” (Lees verder onder de foto.)

Foto: Keymusic

Extra kosten

Wie iets wil kopen via een online veiling moet wel rekening houden met extra kosten bovenop het bedrag dat je biedt. “Er zijn nog 17 procent veilingkosten en er komt ook nog BTW bij waar je rekening mee moet houden”, zegt Teughels. 

Maar hoe pak je zo’n veiling nu het beste aan? “Sommigen jagen andere mensen schrik aan door meteen hoog te bieden, anderen wachten dan weer tot het laatste moment. Het is geen exacte wetenschap. Daar is geen pasklaar antwoord voor”, zegt Teughels. Op sommige artikelen die te koop worden aangeboden op deze veiling, zijn al hogere bedragen geboden dan hun werkelijke winkelwaarde.

Bieden kan vanaf 31 januari om 10 uur tot en met maandag 13 februari op de online veilingwebsite Hammertime.

Foto: Keymusic
Foto: Keymusic

Meest gelezen