Academie voor Beeldende Kunsten Aalst

Leerkracht uit Aalst ontslagen omdat hij drugs dealde aan leerlingen

In Aalst is een leerkracht uit het kunstonderwijs ontslagen, omdat hij drugs dealde aan minderjarige leerlingen. De politie van Aalst is een onderzoek gestart. Het zou gaan om een leerkracht van 50 jaar die er tijdelijk aan het werk was. 

Het zou gaan om een leerkracht Engels die tijdelijk lesgaf aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Aalst. Vorige week zou de schooldirectie ontdekt hebben dat de man, die een andere leerkracht verving, drugs zou hebben gedeald aan minderjarige leerlingen. Het zou vooral gaan om cannabis.

Burgemeester bevestigt dat er onderzoek loopt

De leerkracht werd ontslagen en aangezien de school onder stedelijke toezicht valt, bracht de directie ook het stadsbestuur op de hoogte. Intussen is de politie een onderzoek gestart en ook het parket zou op de hoogte gebracht worden. Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) kan voorlopig weinig zeggen over de zaak, maar hij bevestigt dat er een onderzoek loopt.

Meest gelezen