Onbekende Jaafar Jackson zal oom Michael Jackson vertolken in nieuwe film, meteen een stevig debuut

Jaafar Jackson heeft de hoofdrol te pakken in de biopic over muzieklegende Michael Jackson. Jaafar is een neef van de King of Pop, hij is de zoon van Jermaine Jackson. "Ik ben vereerd om het verhaal van mijn oom tot leven te brengen. Aan alle fans over de hele wereld, tot snel", tweet Jaafar. Wie is hij?

Voor de 26-jarige Jaafar is het zijn acteerdebuut. Hij is goed omringd. Jaafar zal samenwerken met regisseur Antoine Fuqua en producent Graham King die eerder al vijf Oscars won met "Bohemian rhapsody" (over de groep Queen). Het script is van de hand van John Logan, bekend van de James Bondfilms "Skyfall" en "Spectre", en die ook de kaskraker "Gladiator" schreef. 

De biopic of biografische film zal eenvoudigweg "Michael" heten. Producent King benadrukt dat ze wereldwijd naar een hoofdrolspeler hebben gezocht vooraleer de keuze op Jaafar viel. Lees: het is niet omdat hij familie is, dat Jaafar zomaar de rol kreeg.

De jonge Jaafar (l) met zijn ouders. Vader en zanger Jermaine is een oudere broer van Michael.
AP2009

De biopic belooft "de reis te verkennen van de man die de King of Pop werd". Of daarbij de beschuldigingen van kindermisbruik aan bod zullen komen, is niet bekend. Michael Jackson heeft die aantijgingen altijd ontkend.

In 2019, tien jaar na de dood van de zanger, deed de documentaire "Finding Neverland" nog internationaal stof opwaaien. Daarin getuigden twee mannen over hoe ze als kind werden misbruikt door de zanger op zijn bekende landgoed. Een aantal muziekzenders besloot toen om geen muziek meer van Michael Jackson te spelen.

Jafaar wie?

Het minste wat je kan zeggen is dat Jaafar voor zijn acteerdebuut een stevige rol heeft te pakken. Maar hij begint niet met een achterstand. Wat weten we over hem?

Jaafar wilde graag professioneel golfer worden, maar staakte dat plan vrij snel. Hij werkt sinds zijn 12e aan zijn muziekcarrière. Jaafar heeft een tenorstem en kan spelen op een piano. Ook durft hij sensueel te dansen voor de camera. Dat toont de videoclip bij zijn nummer "Got me singing" uit 2019:

Jaafar heeft een goed contact met Michaels kinderen, Paris en Prince, en wordt met hen wel eens op stap gespot. 

Meest gelezen