Tiffany Heymans

Natuurfotografe Tiffany brengt boek uit met detailfoto's van spinnen en insecten: "Foto's gemaakt terwijl ik in drijfzand terecht was gekomen"

Tiffany Heymans uit Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) heeft tientallen macrofoto's van spinnen en insecten verzameld in het boek "Vertelsels van een macrofotograaf". Op haar foto's zijn dieren van een paar millimeter groot tot in het kleinste detail te zien.

"Spinnen zijn een onderwerp dat een beetje taboe is", beseft Tiffany. "Ik hoop dat ik mensen een andere kijk op spinnen kan geven. Het zijn dieren die vaak als eng worden beschouwd maar eigenlijk totaal onschuldig zijn. Mensen weten vaak ook niet hoeveel details en kleuren spinnen en insecten hebben. Soms zijn ze maar een paar millimeter groot maar als je ze dan ziet van dichtbij, ben je toch vaak verwonderd over wat de natuur ons te bieden heeft."

Tiffany Heymans

Tiffany vertelt in haar boek ook het verhaal achter haar foto's. "Mensen vragen me vaak hoe ik aan mijn beelden kom. Als ik dat dan vertel, zijn mensen soms verbaasd over de avonturen die ik meemaak, zoals toen ik bijna in drijfzand lag weg te zakken. Ik combineer in het boek mijn persoonlijke verhalen met interessante weetjes, dat spinnen blauw bloed hebben bijvoorbeeld. Het zijn eigenlijk edele dieren", zegt Tiffany met een knipoog.

Tiffany wou van haar boek geen natuurgids maken. "De meeste natuurboeken zijn heel informatief, met veel wetenschappelijke benamingen. Ik heb mijn boek bewust heel eenvoudig geschreven zodat kinderen er ook iets aan hebben. Ik heb er al uitleg over gegeven op scholen en dan is het mooi om te zien hoe verwonderd kinderen kunnen zijn wanneer ze die kleine beestjes in het groot zien."

Tiffany Heymans

Het boek "Vertelsels van een macrofotograaf" zal vanaf augustus/september te koop zijn in de boekhandel en als e-book. Via crowdfunding wil Tiffany het nodige budget bij elkaar krijgen om het boek te kunnen uitgeven. Meer informatie over het boek en over de voorverkoop vind je op Facebook, op de pagina "Vertelsels van een macrofotograaf".

Meest gelezen