Open VLD Laarne-Kalken

Open VLD Laarne trekt met nieuwe naam naar verkiezingen: "Onderscheid tussen nationale en lokale politiek"

Open VLD in Laarne zal volgend jaar naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken met een nieuwe naam: "Team Burgemeester Laarne-Kalken". De partij wil met die nieuwe naam een duidelijker onderscheid maken tussen de nationale en de lokale politiek, en meer mensen proberen te betrekken bij het bestuur.

Open VLD levert al 23 jaar lang de burgemeester in Laarne. Op 1 januari 2025 willen ze dat opnieuw doen, maar dan wel onder een andere naam. "We willen ons nog meer toespitsen op onze lokale gemeente", legt burgemeester Andy De Cock (Open VLD) uit. "Het is geen verhaal tegen Open VLD, maar wel een verhaal vóór Laarne-Kalken."

"De nationale politiek valt niet altijd te rijmen met hoe wij hier ons beleid voeren"

"Veel kandidaten op de lijst zullen nog altijd een partijkaart van Open VLD hebben, maar met de naam "Team Burgemeester Laarne-Kalken" hopen we een bredere waaier van mensen te kunnen aanspreken. Voor mensen is het niet altijd duidelijk. De nationale politiek, waar veel over gezegd wordt en die alle dagen in het nieuws is, valt niet altijd te rijmen met hoe wij dagelijks ons beleid voeren. Met de naamswijziging willen we beter communiceren en we denken dat we mensen zo nog meer lokaal kunnen engageren voor onze gemeenschap."

Geen stemplicht meer

Met de nieuwe naam lijkt de partij alvast zeker van haar stuk om ook in de verkiezingen van 2024 als winnaar uit de bus te komen. "Het is een gedurfde naam, dat klopt. Maar met de stemplicht die afgeschaft is, hopen we dat mensen zich bewust zijn van de keuze die ze maken, zeker de keuze om al of niet te gaan stemmen."

"Wat als we in de oppositie belanden? Laat ons vooral hopen van niet."

"Wat als we in de oppositie belanden? Laat ons vooral hopen van niet en van het positieve uitgaan. We zijn nog altijd de grootste partij en hopen dat zo te houden. Onze werking zal ook grotendeels dezelfde blijven. We blijven aanspreekbaar en trachten ons elke dag in te zetten voor de inwoners van Laarne-Kalken."

Meest gelezen