Flor Bressers met een blinddoek op en een kogelwerende vest aan. Naast hem een gemaskerde politieman.
Photo News

Privé-detective zou magistraten en politiemensen hebben geschaduwd in opdracht van drugsbaas

Een privé-detective uit Zutendaal is aangehouden omdat hij voor drugsbaas Flor Bressers zou hebben gewerkt. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. De man zou informatie over gerechtelijke onderzoeken verzameld hebben, en zelfs politiemensen en magistraten achtervolgd hebben.

De privé-detective werd in september al eens aangehouden. Hij was aanwezig in een loods in Wilrijk, waar cocaïne werd uitgeladen. De man kwam na een tijd weer vrij met een enkelband. Maar intussen is hij dus ook aangehouden in het onderzoek naar Flor Bressers, dat bevestigt het federaal parket. "Hij is aangehouden onder elektronisch toezicht", zegt woordvoerder Eric Van der Sypt.

Bressers is één van de belangrijkste drugsverdachten in ons land. De man uit Lommel werd tot vier jaar veroordeeld voor de gewelddadige gijzeling en ontvoering van een drugscrimineel. 

Het gerecht denkt ook dat Bressers aan het hoofd staat van een van de grootste drugsbendes van België, die tonnen cocaïne zou hebben gesmokkeld. De man vluchtte na zijn veroordeling naar Zwitserland, maar daar kon hij gearresteerd worden, en sinds kort zit hij in een Belgische cel. 

De privé-detective zou dus voor Bressers gewerkt hebben. In de eerste plaats door informatie te verzamelen over gerechtelijke onderzoeken tegen Bressers. Mogelijk kreeg hij die informatie van corrupte politiemensen. 

De speurders vielen onlangs ook binnen bij een agent van de federale gerechtelijk politie, die daar mogelijk bij betrokken zou zijn. De man is na verhoor weer vrijgelaten, en volgens onze informatie is er nog geen duidelijkheid of hij iets verkeerds zou hebben gedaan.

Maar de privé-detective zou dus ook politiemensen en magistraten geschaduwd hebben. Waarom hij dat precies deed, is nog niet duidelijk. Mogelijk wilde hij uitzoeken met wie ze contact hadden, en of daar informanten uit het drugsmilieu bij waren.

Meest gelezen