Sekswerkster krijgt 18 maanden cel omdat ze eigenaar van bordeel in Tongeren steekt met mes

Een sekswerkster is veroordeeld tot 18 maanden cel omdat ze de eigenaar van een clandestien bordeel in Tongeren in de buik stak met een keukenmes. Ze kreeg ook een boete van 8.000 euro en moet een voorlopige schadevergoeding van 1.000 euro betalen aan het slachtoffer. 

De Tongerse politie kreeg in juni 2020 een oproep van een vrouw dat er een Poolse vrouw in paniek bij haar had aangebeld. De Poolse sekswerkster verklaarde dat ze door twee mannen bedreigd was met een vuurwapen en dat ze pepperspray in haar gezicht gespoten hadden. 

Bij een huiszoeking in de woning van de Tongenaar vond de politie een clandestien bordeel. De eigenaar van de woning verklaarde dat de Poolse een van de kamers had gehuurd en dat hij haar daar betrapt had terwijl ze speed aan het gebruiken was. Daarop had hij haar bevolen het pand te verlaten. 

Schermutseling

Daarop volgde een schermutseling waarbij de vrouw een keukenmes nam en daarmee in de buik van de man stak. Daarop vluchtte ze en belde ze aan bij een buurvrouw. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. 

Het slachtoffer werd zelf ook veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een boete van 800 euro omdat hij een bb-gun en een busje pepperspray op zak had.  

Meest gelezen