Tineke Van hooland

Tineke Van hooland is de nieuwe voorzitter van AZ Oudenaarde

Het ziekenhuis van Oudenaarde heeft een nieuwe voorzitter: Tineke Van hooland. Zij neemt de fakkel over van Stefaan Vercamer na een motie van wantrouwen door de medische raad. Het vertrouwen herstellen en de toekomst van het AZ Oudenaarde veilig stellen, worden haar opdrachten.

Na het ontslag van Stefaan Vercamer (CD&V) als voorzitter van het ziekenhuis in Oudenaarde in december vorig jaar, duidde de OCMW-raad gemeenteraadslid Tineke Van hooland (Open VLD) aan als opvolger. De OCMW-raad wil ook dat het AZ Oudenaarde een volwaardig basisziekenhuis blijft.

"Er is opnieuw nood aan sereniteit, stabiliteit en neutraliteit"

Van hooland beseft dat ze op een moeilijk moment de fakkel overneemt. "Door de motie van wantrouwen kunnen we niet ontkennen dat er momenteel een crisis heerst. Het vertrouwen tussen de verschillende partijen en stakeholders dient herwonnen te worden in het belang van voortbestaan van ons ziekenhuis, van het personeel en van de patiënten. Ik zal hiervoor in gesprek gaan met alle belanghebbenden in het ziekenhuis.”

AZ Oudenaarde als volwaardig ziekenhuis

De nieuwe voorzitter zal ook de onderhandelingen over de toekomst opvolgen. Het ziekenhuis van Oudenaarde moet aantrekkelijker worden voor patiënten uit de regio. Want het dreigt momenteel z'n erkenning te verliezen, omdat er te weinig bedden gevuld zijn. Gentse ziekenhuizen zouden zich engageren om specialisten naar het AZ Oudenaarde te sturen, zodat daar meer consultaties kunnen plaatsvinden.

Van hooland zetelt al sinds 2019 in de Raad van Bestuur van het ziekenhuis en is van opleiding industrieapotheker. Zij is bekend met de medische wereld en deed de voorbije jaren bestuurservaring op in de biofarmaceutische sector. 

Meest gelezen