Trouwring van Ann met as van overleden echtgenoot teruggevonden in Antwerpen: "Schitterend, ik ben ongelofelijk blij"

Een trouwring met daarin de assen van de overleden echtgenoot van Ann Lenaerts is terecht. De vrouw was de ring vorige week kwijtgespeeld. Een eerlijke vinder kwam via oproepen in verschillende media te weten wie de eigenaar van de ring was.

Ann Lenaerts die vorige week in Antwerpen haar trouwring kwijtraakte, kan opgelucht ademhalen. De ring met assen van haar overleden echtgenoot is terecht. Ze was ten einde raad, want de ring was van grote emotionele waarde. Zo trouwde ze vorig jaar op het sterfbed van haar echtgenoot Dominique, omdat vermoedelijke galstenen plots een agressieve vorm van kanker bleken te zijn.

Ann raakte de ring wellicht kwijt toen ze van de Ommeganckstraat in Antwerpen naar haar auto op de Turnhoutsebaan in Borgerhout wandelde. “Toen ik applaudisseerde voor een act die ik die avond zag, had ik hem nog. Thuis was hij weg. Waarschijnlijk is hij ongemerkt van mijn vinger gegleden, omdat ik sinds zijn overlijden sterk vermagerd ben”, vertelde ze vorige week nog op Radio2.

Toen ik het goede nieuws vernam, was ik ontzettend blij en kon ik niet meer slapen

Ann Lenaerts

Na allerlei oproepen in verschillende media, liet een eerlijke vinder weten dat hij de ring heeft gevonden. "Ik was de moed al verloren, maar het is schitterend. Een man heeft de ring gevonden op de Turnhoutsebaan. Meer weet ik zelf ook nog niet, want we hebben elkaar enkel nog maar gesproken via sociale media", vertelt Ann. "Ik had hem gevraagd om een foto te sturen en toen zag ik duidelijk dat het mijn ring was."

"Toen ik het goede nieuws vernam, was ik ontzettend blij. Ik was heel moe die dag, maar ik kon daarna gewoon niet meer slapen", zegt ze. "We hebben dinsdagavond afgesproken zodat ik mijn ring kan terugkrijgen. Ik durf de ring sowieso niet meer rond mijn vinger te dragen. Ik heb een stevige halsketting gekocht, dus voortaan gaat hij rond mijn hals", besluit ze.

Meest gelezen