Foto ter illustratie

Twee honden overleden na wandeling langs Dijlepad in Boortmeerbeek: "Mogelijk vergiftigd" 

Na een wandeling langs het Dijlepad in Muizen en Hever zijn de voorbije tijd twee honden overleden. Ze zijn wellicht vergiftigd. Het gemeentebestuur roept op tot voorzichtigheid bij het uitlaten van de honden aan het Dijlepad.

"Recent hebben we twee gevallen gehad waarbij mensen gaan wandelen waren langs het Dijlepad in Hever, bij Boortmeerbeek", vertelt schepen van dierenwelzijn Hans Crol (N-VA). "Na de wandeling vertoonden die honden vergiftigingsverschijnsel en nadien zijn ze jammer genoeg overleden, wellicht door vergiftiging aan dat Dijlepad. Bij het eerste geval heeft men onderzoek gedaan, maar het zo gelaten en ik snap dat, want voor die eigenaars is dat ook een trauma", zegt de schepen. 

"Bij de tweede hond is er nog een onderzoek gaande, maar we willen dat niet afwachten en nu al de mensen waarschuwen en zeggen dat ze heel voorzichtig moeten zijn als ze daar met hun hond gaan wandelen. Ze moeten vooral kijken naar wat de honden precies opeten. Door de aard van de vergiftiging is het zo dat ze pas later klachten beginnen krijgen en dan is het natuurlijk te laat. Vandaar onze waarschuwing", besluit Hans Crol.

Meest gelezen