Google Streetview

Twee broers naar ziekenhuis door CO-vergiftiging in Waregem

Twee broers van een rijhuis in Waregem zijn naar het ziekenhuis gebracht met een CO-vergiftiging. Eén van hen was bewusteloos geraakt. Volgens de brandweer is de oorzaak een houtkachel. De inwoners zijn intussen al aan beterhand.

De twee bejaarde broers wonen in een rijhuis in de Fabrieksstraat in Waregem en moesten deze ochtend naar het ziekenhuis gebracht met een CO-intoxicatie. Eén van hen was bewusteloos geraakt, de andere persoon had hoofdpijn en voelde zich draaierig. Beiden zijn intussen aan de beterhand. Volgens de brandweer is de houtkachel de oorzaak.

De brandweer heeft een CO-waarde van 60 ppm in de woning gemeten. Met een dergelijke concentratie aan CO in de lucht, duurt het hooguit een halfuur voor de eerste symptomen van een intoxicatie zich beginnen voordoen.

CO is een kleur- en geurloos gas. De brandweer roept iedereen op om zeker ook een CO-meter te plaatsen. 

Meest gelezen