Belgaimage

Opnieuw treinverkeer tussen Moerbeke en Geraardsbergen, nadat vrachtwagen kortsluiting had veroorzaakt aan overweg

Het treinverkeer tussen Moerbeke en Geraardsbergen kan opnieuw rijden. De lijn lag een paar uur stil, nadat een vrachtwagen rond de middag een kortsluiting veroorzaakte aan een overweg in Moerbeke. Niemand raakte gewond. 

Omstreeks 12.30 uur botste een vrachtwagen tegen een ijzeren paal van de overweginstallatie in Moerbeke. Daardoor kwam een stalen hoogtemeetkabel los. Die raakte een bovenleiding waardoor een kortsluiting ontstond. Niemand raakte gewond. 

Door het ongeval was er een tijdlang geen treinverkeer tussen Moerbeke en Geraardsbergen. Er stonden 2 treinen stil op te lijn, er werden vervangenbussen ingeschakeld om de passagiers naar hun bestemming te brengen.

Meest gelezen