© Yannick Joos

102-jarige Lea geeft nog altijd turnles in Sint-Niklaas

Turnlerares Lea Collier uit Sint-Niklaas wordt 102 jaar, maar ze is niet van plan om stil te zitten. Ze geeft nog altijd turnles in het woonzorgcentrum waar ze woont.

Volgende week maandag wordt turnlerares Lea Collier 102 jaar. En ondanks haar leeftijd, is ze nog altijd fit en geeft ze ook nog altijd turnles. Dat doet ze in woonzorgcentrum Hofstede, waar ze woont. Ze is daar de oudste bewoonster. Elke maand geeft Lea turnles aan haar medebewoners van het woonzorgcentrum. "Het is begonnen toen de ergotherapeut hier plots even geen turnles kon geven", vertelt Lea. "En toen hebben ze mij gevraagd om in te springen. En de medebewoners waren enthousiast over mijn oefeningen. Ik vertel er ook altijd bij waarvoor de oefeningen dienen, bijvoorbeeld om onze gewrichten soepel te houden."

Lea gaf tot haar 77ste les bij onder meer Turnkring Kracht en Geduld in Sint-Niklaas. Ze heeft vier kinderen, tien kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. Haar dochter Lu is niet verrast dat haar moeder nog altijd turnles geeft. "Ze is zo enthousiast, en ze geniet er echt van. Ze is echt een mooi voorbeeld van 'een gezonde geest in een gezond lichaam'.”

© Yannick Joos

Meest gelezen