De winnende foto van Charlie de kauw
Anke Reusens

Anke uit Antwerpen wint fotowedstrijd voor advocaten met foto van kauw: "Gewonde vogel werd onze kantoorvriend"

Advocate Anke Reusens uit Antwerpen heeft de fotowedstrijd van Advocaat.be - of de Orde van Vlaamse Balies - gewonnen met een foto van een kauw. Uit de 90-tal inzendingen van advocaten werd haar creatie door de jury - onder leiding van beroepsfotograaf Michiel Hendryckx - als winnaar gekozen omwille van de goede cadrage en mooie lichtinval. 

Een imposante mysterieuze vogel, de sierlijke gang van een herenhuis en de juiste lichtinval. Dat zijn de ingrediënten van de winnende foto. De vogel is geen opgezet exemplaar benadrukt Anke Reusens. "Ik heb nog een foto toegevoegd bij mijn inzending waarop de vogel vliegt, maar die foto was niet scherp".

Een vogel met een verhaal

"Op een gegeven moment hebben we het jonge gewonde dier gevonden op het terras. Ik heb hem samen met mijn man, die vogelliefhebber is, binnengehaald en verzorgd", vertelt Anke. Kauwen staan erom bekend dat het intelligente vogels zijn die ook behoorlijk tam kunnen worden als ze op jonge leeftijd in contact komen met mensen. En dat was ook hier het geval. "Het dier werd heel aanhankelijk. Overdag zat hij buiten, maar 's avonds tikte hij op het raam en wou hij graag binnen. Het was heel leuk om het gedrag en de vogel te leren kennen. Ze zijn heel verstandig en grappig. Ze durven al eens deugenieterij uithalen."

Charlie

De vogel heeft uiteindelijk enkele maanden bij Anke gewoond en werd een échte huisvriend: "Ik denk dat hij ons een beetje beschouwde als zijn moeder, we hebben hem zelfs een naam gegeven: Charlie." Op een dag is Charlie niet meer teruggekeerd, maar gelukkig hebben Anke en haar man de foto's nog als aandenken. "Ik was heel verrast toen ik als winnaar geselecteerd werd. Ik nam de foto van Charlie toen hij rustig in de gang van mijn kantoor zat. Heel statig in het zonlicht." Anke wint met de foto naast eeuwige roem ook een fototoestel. 

Anke Reusens ontvangt de prijs uit handen van juryvoorzitter Michiel Hendryckx
Klikfabrik

Meest gelezen