Google Streetview

Man die vermoedelijk brandjes stichtte in eigen appartementsgebouw in Antwerpen aangehouden

Een 39-jarige man is aangehouden omdat hij verdacht wordt van verschillende brandstichtingen in een appartementsgebouw in Antwerpen. De man woont zelf in het gebouw en werd maandagavond door een andere bewoner betrapt met brandwonden aan de handen. Sinds eind december waren er al verschillende kleine brandjes in het gebouw.

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 39-jarige man aangehouden op verdenking van opzettelijke brandstichting in het appartementsgebouw waar hij woont. Dat gebouw heeft ingangen in de Volkstraat en de Geuzenstraat in Antwerpen. Er zijn in totaal 14 appartementen en studio's.

Maandagavond was de man door een medebewoner betrapt in de kelder met zware brandwonden aan de handen. Hij zou geprobeerd hebben om een prop papier in brand te steken. In de weken ervoor had de politie al vier meldingen gekregen van brandstichtingen in hetzelfde gebouw.  

Verdachte ontkent

De politie had na enkele brandstichtingen al een vrouw opgepakt die in het gebouw woont. Maar nadat zij daar vertrokken was, werd er opnieuw brand gesticht. De man die maandagavond betrapt werd, werd eerst naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht voor medische verzorging. Daarna werd hij verhoord en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besloot hem aan te houden. Er wordt nu onderzocht of de man verantwoordelijk is voor alle brandstichtingen. Dat ontkent hij momenteel. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer.

Meest gelezen