Foto: ©️ ZVBWZV

Brandweer opgeroepen bij opening kleuterschool in Oetingen

In Oetingen, een deelgemeente van Gooik, werd de brandweer van Vlaams-Brabant West opgeroepen, nadat er bij de opening van de nieuwe kleuterschool zwarte rook uit het gebouw kwam. Het bleek om een defect aan de verwarmingsketel te gaan. Er raakte niemand gewond.

Bij de opening van een kleuterschool in Oetingen werd vanochtend groot alarm geslagen. Een zwarte rook kwam uit het gebouw.

De brandweer van Vlaams-Brabant West werd opgeroepen en kon meteen een defect aan de verwarmingsketel vaststellen. Nadat alle lokalen verlucht waren en de brandweer alle noodzakelijke metingen gedaan had, was het gevaar geweken.

De school blijft vandaag wel dicht zodat de oorzaak van het defect kan gevonden en hersteld worden. Een deel van de kindjes kon terug naar huis gaan, de rest kon terecht in de basisschool verderop. Er raakte niemand gewond en alle kindjes stellen het wel.

Meest gelezen