Gemeente Mol

Centrum van Mol wordt groener met meer plaats voor ontmoeting en horeca

Het centrum van Mol wordt vanaf dit najaar groener en bruisender. Het
Santo Tomasplein, de horecabuurt van de Corbiestraat en het Rondplein worden aangepakt. De plannen voor het project "Groen Hart voor MooiMol" zijn klaar. Er komen 30 nieuwe plantvakken, extra bomen, fonteinen, meer terrassen voor de horeca en ontmoetingsplaatsen. De werken starten normaal gezien dit najaar.

Mol wil het centrumgebied groener maken en inzetten op beleving en ontmoeting. Op het Santo Tomasplein, de horecabuurt van de Corbiestraat en het Rondplein komen 30 vakken voor prairiebeplanting. Dat zorgt elk seizoen voor gevarieerd groen. Er worden ook 30 bomen bijgezet. Er komen fonteinen, zitbanken, een zitpodium en een zittribune onder een grote luifel. Daar is plaats voor kleine evenementen. In het horecagebied van de Corbiestraat worden de terrassen uitgebreid.

Handelaars hart onder de riem steken

"Het is een ambitieus plan", zegt schepen van Lokale Economie Lieve Heurckmans (CD&V). "De vergroening van het centrum en de beleving daar moeten een aanzuigeffect hebben. Je zal door het centrum kunnen wandelen en fietsen zonder dat er auto's zijn. Dat wordt heel belangrijk naar de toekomst toe. Door in te zetten op beleving en genieten, kunnen we onze horeca en handelaars een hart onder de riem steken. Zo kunnen die genoeg omzet draaien en openblijven."

De kermis van Mol zal worden verspreid over een groter gebied. De wekelijkse dinsdag- en zondagmarkt blijven waar ze nu zijn. Hier en daar verdwijnen er parkeerplaatsen in het gebied, maar die worden op andere plaatsen gecompenseerd. 

Binnenkort worden de nodige vergunningen aangevraagd. Als alles volgens plan verloopt, start dit najaar de heraanleg van de horecazone van de Corbiestraat en het Santo Tomasplein. Deze werken moeten klaar zijn voor de kermis in maart 2024. Na afloop van de kermis kan dan het Rondplein worden aangepakt.

Meest gelezen