Dimitri Berlanger

Crèche Babilou in Kraainem mag na twee maanden opnieuw open: “Geen gevaar voor de kinderen”

Kinderdagverblijf Babilou in Kraainem gaat donderdag 2 februari weer open. Het Agentschap Opgroeien sloot eind vorig jaar de crèche na een klacht en heft de schorsing nu na twee maanden op. Er zou geen gevaar meer voor de kinderen zijn. In de crèche verblijven 54 kinderen.

Het Agentschap Opgroeien besloot na een klacht om de crèche vanaf 2 december vorig jaar te sluiten. “We maakten ons ernstige zorgen over de veiligheid van de kinderen en vroegen ons af of het wel een gezonde omgeving is”, zegt Nele Wouters van het Agentschap. “Het Vlaams Expertisecentrum voor Kindermishandeling heeft intussen een risico-inschatting gedaan bij de opvang. Op basis van hun advies en de informatie die we hebben, zien we geen reden meer om die schorsing langer aan te houden. Er zijn wel wat voorwaarden die moeten vervuld worden en blijven.” De crèche zal wel nog verder worden opgevolgd. 

Protest

Na de sluiting hebben heel wat ouders een protestactie gehouden en een brief naar verschillende ministers gestuurd. Er was ook een petitie die ruim 400 keer ondertekend is. 

Om alles praktisch geregeld te krijgen, zal de crèche pas donderdag 2 februari weer opengaan. Het kinderdagverblijf gaat nog niet op volle capaciteit open door personeelstekort. Voorlopig is er maar plaats voor 36 kindjes per dag in plaats van 54 voor de sluiting.

Meest gelezen