Videospeler inladen...

Amerikaanse psycholoog Dr. Phil stopt na 21 jaar met zijn dagelijkse talkshow

De Amerikaanse psycholoog en tv-presentator Dr. Phil heeft aangekondigd dat hij na 21 seizoenen stopt met zijn dagelijkse talkshow. De laatste aflevering zal in het voorjaar worden uitgezonden. Daarna zullen wel nog herhalingen en nooit vertoonde fragmenten worden uitgezonden. "Met deze show hebben we duizenden gasten en miljoenen kijkers geholpen met allerlei problemen, zoals verslavingen, huwelijksperikelen, mentale gezondheid en het opvoeden van kinderen", zegt hij aan het Amerikaanse magazine People. 

De tv-carrière van Dr. Phil werd gelanceerd in "The Oprah Winfrey show", waar hij in de jaren 90 een aantal keren werd opgevoerd als expert. In 2002 kreeg hij dan zijn eigen talkshow. Hij heeft zo'n 4.000 afleveringen opgenomen met zo'n 20.000 gasten. Hij kreeg brieven van 5 miljoen mensen. Op dit moment kijken nog ongeveer zo'n 2 miljoen mensen naar de show. Daarmee is het nog altijd een van de meest bekeken talkshows in de Verenigde Staten. De show is bij ons te zien op Play 7.

BEKIJK - Wij hebben enkele opvallende momenten in zijn talkshow voor u samengevat:

Videospeler inladen...

Vorig jaar verschenen verhalen over de "ongezonde werksfeer" die er bij het dagelijkse televisieprogramma zou hangen. Destijds ontkende Dr. Phil die geruchten met klem. "Deze aantijgingen zijn vals en puur, en worden alleen gebruikt om een sensatiestuk te schrijven", liet zijn advocaat weten.

Dr. Phil gaat nog niet met pensioen. "Er is nog zoveel dat ik wil doen", laat hij weten. Daarover geeft hij nog weinig details, maar hij zou wel mensen willen blijven helpen en zijn impact op televisie en kijkers verhogen. Dr. Phil is nu al bezig met andere projecten, zoals podcasts.  

Meest gelezen