foto ecoduct Maasmechelen, ter illustratie
©Jeroen Mentens

Vlaanderen start dit najaar met de aanleg van ecoducten in Lommel en Oudsbergen

Zowel in Lommel als in Oudsbergen zal dit najaar gestart worden met de aanleg van een ecoduct, om natuurgebieden in Limburg beter met elkaar te verbinden. Vlaanderen trekt voor de twee projecten samen 11 miljoen euro uit. 

Het ecoduct over de N71 in Lommel staat al jaren op het verlanglijstje van Bosland. Vlaanderen trekt er nu 5,5 miljoen euro voor uit. De Werkvennootschap gaat de vergunningsaanvraag dit voorjaar indienen en als alles goed gaat, kan er dit najaar gestart worden met de aanleg. Het ecoduct wordt zo'n 70 meter breed, en moet onder meer de gladde slang ten goede komen.

In het Vlaams ontsnipperingsplan zijn nog twee ecoducten in Limburg opgenomen. Een daarvan komt in Oudsbergen, over de N76 tussen Genk en Bree, ten zuiden van de terril van Zwartberg. Vlaanderen maakt daar eveneens 5,5 miljoen euro voor vrij.

En op termijn komt er ook een ecoduct over de E314 tussen de Teut in Zonhoven en Ten Haagdoornheide in Houthalen-Helchteren. Want nu doorklieft de snelweg daar het uitgestrekte heidegebied. De bouw wordt op 7 miljoen euro geraamd.

Meest gelezen