belga

Festival WECANDANCE legt deze zomer nachttreinen in tussen Brugge en Zeebrugge

Het festival WECANDANCE in Zeebrugge gaat deze zomer voor de eerste keer nachttreinen inleggen tussen Brugge en Zeebrugge. De stad hoopt dat er daardoor meer festivalgangers in Brugge gaan logeren. Wie tot nu toe in Brugge wilde blijven, moest vertrekken voor het festival gedaan is, omdat er anders geen treinen meer waren. 

Het elektronisch muziekfestival WECANDANCE in Zeebrugge viert dit jaar de tiende editie en dat doet het met nachttreinen. De organisatie verwacht 15.000 bezoekers voor de twee weekends in augustus en die festivalgangers moeten ook 's nachts veilig op hun bestemming geraken. 

De nachttreinen moeten meer festivalgangers richting Brugge sturen. ""Bezoekers die tot nu toe in Brugge wilden blijven, konden niet tot het einde van het festival blijven", legt organisator Bart Roman uit. "Op een normale dag of in het weekend is de laatste trein naar Brugge om 20 uur 's avonds. Bij ons begint het dan pas op volle toeren te draaien, dus als je dan al naar huis moet, dan ga je veel van de fun missen."

De keuze voor Brugge als station is niet toevallig. Aan de kust is het in de zomer al bijzonder druk. "We willen ook bezoekers aantrekken die naar de volledige regio komen", aldus Roman. "Mensen die los van het festival ook nog een weekend in Brugge kunnen verblijven. We hopen dat de bezoekers ook eens gaan lunchen, 's ochtends gaan ontbijten of zelfs eens een museum gaan bezoeken."

Burgemeester denkt aan de veiligheid

De vraag voor de nachttreinen kwam er op vraag van Dirk De fauw (CD&V), de burgemeester van Brugge. Voor een deel ook uit veiligheidsoverwegingen. "We willen onze bezoekers ook op een veilige manier richting hun huis of hotel in Brugge sturen", zegt Roman. "Hoe meer mensen via openbaar vervoer naar het festival komen of van hier weggaan, hoe veiliger voor de reizigers zelf en de andere weggebruikers." 

"We zijn erg trots om al tien jaar een festival als WECANDANCE te mogen verwelkomen op ons strand in Zeebrugge", vult burgemeester De fauw aan. "Ieder jaar trekt het festival nieuwe, jonge, bezoekers naar onze regio. Door de nachttreinen in te leggen hopen we bezoekers van het festival te stimuleren een weekendje weg te boeken en zo de lokale Brugse horeca te laten meegenieten van het overweldigende succes van het festival."

Meest gelezen