Florence + The  Machine

Florence + The Machine en The Killers toegevoegd aan Pukkelpopaffiche

Ook de Britse groep Florence + The Machine en de Amerikaanse band The Killers staan deze zomer op Pukkelpop. Het Limburgse festival maakte de afgelopen dagen de eerste namen bekend in een container in Hasselt. Het festival pakte woensdag en donderdag al uit met de Amerikaanse popsensatie Billie Eilish, de Belgische zangeres Angèle en de Britse Anne-Marie. 

The Killers en Florence + The Machine zullen op zondag 20 augustus optreden op de wei in Kiewit. Angèle en Anne-Marie staan zaterdag 19 augustus op het hoofdpodium en Billie Eilish op vrijdag 18 augustus. De affiche oogt voorlopig zeer vrouwelijk, maar daar kan nog verandering in komen, want de komende weken en maanden worden nog zo'n 200 andere acts bekendgemaakt.

Voor de fans wordt het in elk geval een blij weerzien. Geen enkele van de artiesten staat voor het eerst op Pukkelpop. Vier jaar geleden bracht Billie Eilish, als jongste artiest ooit, een ware stormloop teweeg op het Pukkelpopterrein. Op zondagnamiddag lokte ze toen een ongeziene massa naar het hoofdpodium. Eilish zou normaal optreden in de veel kleinere Dance Hall, maar werd door haar enorme populariteit meteen gepromoveerd naar de Main Stage. Haar show leverde memorabele beelden op, van hysterische jonge fans die tot tranen toe bewogen waren door het optreden van de toen pas doorgebroken popster.

© Geert Van de Velde

Vier jaar later keert Billie Eilish terug naar het festivalterrein in Kiewit, om de Main Stage van Pukkelpop te veroveren, zo laat het festival op sociale media weten met de mededeling "Billie's back". Dat Pukkelpop haar voor een tweede keer naar ons land kan halen, is opvallend. Afgelopen zomer speelde Eilish nog in een uitverkocht Sportpaleis. 

Op haar 21e is Eilish trouwens officieel de jongste headliner ooit op Pukkelpop. "We zijn zó trots dat ze opnieuw naar Pukkelpop komt, zeker omdat ze maar een handvol Europese festivals doet deze zomer. Dit is trouwens haar enige show in België", klinkt het bij het festival.

The Killers na 15 jaar terug in Kiewit

Angèle stond in 2018 al in de Dance Hall op Pukkelpop, maar nu zal de uit Brussel afkomstige zangeres het hoofdpodium inpalmen. Ook Anne-Marie was eerder al te zien in Kiewit in 2016 en 2019. 

The Killers komen na 15 jaar terug. In 2008 waren ze al eens headliner op het festival. Vorig jaar stonden de Amerikanen nog op Rock Werchter. Florence + The Machine was in 2009 dan weer een van de Pukkelpop-revelaties. Vorig jaar zou de groep te zien zijn op het festival Werchter Encore, maar dat werd geschrapt. Ze kwam toen naar TW Classic.

De Britse zangeres Anne-Marie
FLORIAN WIESER / APA / picturedesk.com

De aankondiging van de nieuwe namen gebeurde de afgelopen dagen in een container met beeldschermen aan Quartier Bleu in Hasselt. Tickets zijn nog niet te koop. Pukkelpop gaat dit jaar door van 17 tot 20 augustus.

Meest gelezen