Radio 2

Dancefestival Tomorrowland bouwt feestje in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Rumst: "We zijn weer even 20 jaar"

Het dancefestival Tomorrowland bouwt deze maand een feestje in verschillende woonzorgcentra in de buurt van thuishaven Boom. Omdat heel wat bewoners er niet kunnen bij zijn tijdens de jaarlijkse burendagen op het festivalterrein. Woensdagnamiddag was WZC Sint-Jozef in Rumst als eerste aan de beurt.

De traditie ontstond in de hete zomer van 2019. "Toen was het zo warm dat heel wat bewoners van de woonzorgcentra niet naar ons buurtfeest konden komen. Toen dachten we: als jullie niet naar Tomorrowland kunnen komen, dan komt Tomorrowland wel naar jullie", legt Debby Wilmsen van het festival uit.

"Onze bewoners keken er erg naar uit. Na een zware coronaperiode doet dit echt deugd. Het is hier niet alleen kommer en kwel. Het is hier zelfs heel plezierig. Hier zijn jonge DJ's van een lokale school aan de slag die al het feestje al een maand aan het voorbereiden zijn", vertelt directeur Gunther Huygens.

Weer even twintig jaar

Bewoner Josée Van Buggenhout is er graag bij en kent het festival via haar kinderen en kleinkinderen. "Ik ben er zelf nooit geweest, maar ik hoor alles tot in mijn bed." Vier jaar geleden was er ook een feestje van Tomorrowland in het woonzorgcentrum. "Maar toen was ik ook vier jaar jonger natuurlijk. Toen kon ik nog alles aan. Lichamelijk gaat het al wat moeilijker, maar in mijn hart ben ik nog 20 jaar." Ook Rosa Liekens geniet mee van de beats en meezingers. "Ik dans graag mee, maar het liefst van al zou ik zelf de DJ zijn. Ik heb zelf ook altijd muziek gespeeld bij de harmonie", lacht ze enthousiast.

Later deze maand zijn ook nog WZC Den Beuk in Boom en WZC De Vaeren in Rumst aan de beurt.

Radio 2

Meest gelezen