Zoekactie naar vermiste 25-jarige vrouw in Zenne gaat voort, Cel Vermiste Personen zet dummy in

De Cel Vermiste Personen heeft een dummy ingezet om meer aanwijzingen te krijgen over de verdwijning van een 25-jarige vrouw in Zemst. De vrouw is zaterdagnacht met haar fiets in de Zenne terechtgekomen. "Het gaat om een test met een pop met hetzelfde gewicht en afmetingen van het slachtoffer. De pop heeft een grote afstand afgelegd, maar dat wil niet zeggen dat exact hetzelfde gebeurd is met het slachtoffer afgelopen zaterdagnacht", legt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen uit.

De Cel Vermiste Personen is voor de vierde dag op een rij op zoek naar een jonge vrouw die zaterdagnacht met haar fiets in de Zenne is terechtgekomen in Eppegem. Getuigen zagen het gebeuren langs het jaagpad in Eppegem, een deelgemeente van Zemst.

De Cel Vermiste Personen en de Civiele Bescherming zoeken naar de 25-jarige vrouw of naar een spoor van haar. Haar fiets en rugzak zijn ook nog niet opgedoken. Het is een intensieve speurtocht en er werd ook stapvoets gezocht in het water.

BEKIJK - Cel Vermiste Personen zet dummy in om meer informatie over de verdwijning van een jonge vrouw in de Zenne te verkrijgen:

Videospeler inladen...

De Cel Vermiste Personen heeft vanmiddag ook een test uitgevoerd met een dummy om aanwijzingen te krijgen over het traject dat de jonge vrouw zou kunnen hebben afgelegd. 

"Vermits we al heel veel gezocht hebben zonder resultaat, hebben we het plan gemaakt om een test uit te voeren. We willen weten wat er zou kunnen zijn gebeurd de nacht van de verdwijning. Voor alle duidelijkheid, dit was puur een test, een experiment. Dat wil niet zeggen dat er zaterdagnacht exact hetzelfde is gebeurd bij de verdwijning", legt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen uit.

De Cel Vermiste Personen heeft samen met de mensen van het Waterbouwkundig Laboratorium en andere experten gelijkaardige omstandigheden gesimuleerd als de omstandigheden afgelopen zaterdag.

"We hebben een test uitgevoerd met een dummy, een pop, met hetzelfde gewicht van het slachtoffer en dezelfde afmetingen. De test heeft aangetoond dat het lichaam zich over een grote afstand heeft bewogen, overal is gepasseerd en dat het lichaam gestopt is net voorbij de sluis. Dat wil niet zeggen dat hetzelfde gebeurd is zaterdagnacht. We weten nu wel dat deze overbrugging heeft plaatsgevonden. Het opzet van ons experiment is gelukt. Dat brengt het vermiste meisje helaas nog altijd niet terug."

De test werd vanmiddag bij daglicht uitgevoerd, omdat de dummy goed geobserveerd kon worden. "De omstandigheden van het debiet en de kracht van het water waren dezelfde als afgelopen zaterdagnacht. Het enige verschil is dat het nu klaar is en zaterdagnacht donker was. We hebben in het verleden gelijkaardige dingen gedaan. In dit soort dossiers moet je creatief zijn en moet je buiten de lijntjes durven denken en dingen proberen. Daar leer je soms wat uit", besluit Remue.

Meest gelezen