Stad Tielt

Zwembad van Tielt sluit definitief: problemen blijken te groot om op te lossen

Het zwembad van Tielt blijft definitief dicht. Afgelopen zomer besloot het stadsbestuur om het zwembad tijdelijk te sluiten, omdat er problemen waren met het gebouw dat al bijna 50 jaar oud is. Maar de problemen blijken nu zo groot dat ze niet meer hersteld kunnen worden.

Het zwembad is al sinds vorige zomer gesloten, maar nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat het bad en het gebouw niet meer hersteld kunnen worden. Het stadsbestuur bracht dinsdagavond de verenigingen, scholen en andere zwemmers op de hoogte van de beslissing. “We laten de zwemmers en verenigingen niet in de kou staan. We zijn gestart met de opmaak van de ruimtelijke plannen voor de locatie en de bouw van een nieuw zwembad”, zegt schepen van Sport Hedwig Verdoodt (CD&V).

49 jaar oud

Het zwembad van Tielt opende de deuren in 1974. In 2021 werd de toestand van de betonnen zwemkuip onderzocht. Daaruit bleek dat het zwembad er slecht aan toe was. Het stadsbestuur besliste deze zomer om het te sluiten uit veiligheidsoverwegingen.

“Toen we het zwembad tijdelijk sloten, gaven we het ingenieursbureau de opdracht om de mogelijkheden voor een veilige heropening van het zwembad te onderzoeken.” Maar een veilige heropening blijkt niet mogelijk, waardoor het stadsbestuur nu beslist heeft om het zwembad definitief te sluiten.

Zwemmen in buurgemeentes

De verenigingen en scholen die gebruik maken van het zwembad werden dinsdag op de hoogte gebracht van de beslissing. “Voor hen en de andere zwemmers gaan we op zoek naar een oplossing”, zegt schepen Verdoodt. Inwoners van Tielt kunnen in Meulebeke en Wingene gaan zwemmen aan inwonerstarief. “Voor verenigingen en scholen wordt in samenwerking met de gemeente Meulebeke een oplossing gezocht voor volgend schooljaar en seizoen om zoveel mogelijk activiteiten daar te plannen.”

Meest gelezen