Truckchauffeurs nemen met hun wagens én trekkers meerdere parkeerplaatsen tegelijk in op de carpoolparking.
Ingrid Depraetere

Vrachtwagenchauffeurs palmen carpoolparking in Halle dagelijks in, stadsbestuur grijpt in

In Halle komt er een nieuwe regeling voor de carpoolparking vlakbij het distributiecentrum van warenhuisketen Colruyt. Nu worden de parkeerplaatsen heel vaak ingepalmd door vrachtwagenchauffeurs. Daardoor vinden andere automobilisten geregeld geen plaats. Vanaf april moet dat verleden tijd worden.

"De truckchauffeurs parkeren hun auto vaak op twee parkeerplaatsen tegelijk. Zo reserveren ze op een oneigenlijke manier een plaats voor wanneer ze 's avonds terugkeren met hun truck", legt schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen) uit. "Hun trekker staat ook al vaak op meerdere parkeerplaatsen, want die zijn daar niet voor voorzien." Volgens de schepen rijden de truckers zo goed als allemaal in onderaanneming voor Colruyt.

Geen verbod voor truckers

Iedereen die de parking Dassenveld langs de Edingsesteenweg graag wil gebruiken, moet dat ook kunnen doen, vindt het stadsbestuur. Een volledig parkeerverbod voor vrachtwagens komt er echter niet. In de plaats daarvan wordt de carpoolparking heringericht. "Links komt er een strook waar je je wagen kunt zetten en aan de rechterkant komen er nog een aantal plaatsen waar de trekkers van de trucks kunnen staan. We mikken op april om de lijnen te schilderen", aldus nog de schepen.

Meest gelezen