Afvalintercommunale Limburg.net plant op 25 jaar tijd bijna 100 hectare bos aan

Limburg.net heeft vanmiddag de laatste 1,5 hectare van een nieuw bos in Kermt (Hasselt) aangeplant. Daarmee heeft de afvalintercommunale het doel van 100 hectare nieuw bos bijna bereikt. Limburg.net plant al sinds 1998 bomen aan, om klimaatneutraal te worden. Politici en schoolkinderen hebben vanmiddag de bomen helpen planten. 

In de Hasseltse deelgemeente Kermt is de laatste anderhalve hectare aangeplant van een nieuw bos aan de Kermtstraat. "We zijn 19 hectare bos aan het aanplanten", zegt Luc Wouters (CD&V), voorzitter van Limburg.net. "We zijn een afvalintercommunale. Spijtig genoeg stoten we nog altijd CO2 uit. Ophaling gebeurt nog altijd met vrachtwagens. Maar onze doelstelling is om een klimaatneutrale afvalintercommunale te zijn. De CO2 die we uitstoten willen we capteren door van dit soort bossen aan te planten."

"We doen dat al 25 jaar", zegt Wouters. "Ons doel is 100 hectare bos planten. En met deze laatste 19 hectare te planten hebben we dat doel bijna bereikt. Maar we kijken continu rond in heel de provincie om bijkomend bossen aan te planten."

Hulp van schoolkinderen

Vele handen maken licht werk, daarom kwamen naast heel wat politici ook enkele schoolkinderen uit de buurt mee bomen planten. "Dit is een beetje het startschot van ons project op school", vertelt juf Lies Carlier. "Om de twee jaar hebben we een soort project op school, een Dalton Project. Dit jaar is dat: Dalton gaat groener. Daarmee willen we de jonge generatie bewust maken van het milieu, de natuur en duurzaamheid. We hebben de laarzen aangetrokken en zijn met de fiets naar hier gekomen."

"Bomen nemen CO2 uit de lucht en ze geven ons zuurstof", weet leerling Jens Vandebroeck. "Het gaat niet zo goed met de natuur. Er zijn te weinig bomen en daar willen we iets aan doen." Abel Schuurmans ziet nog andere voordelen aan bomen: "Je kan er in spelen. We hebben al weinig natuur dus het is goed dat we extra bos planten."

Meest gelezen